• 2310 301344
    info@velosdanoglidis.gr

  • Μοναστηρίου 220
    54628 Θεσσαλονίκη

  • Ώρες λειτουργίας
    09-14πμ / 18-21μμ

Αμπούλα αυτομάτης κατάσβεσης ΒΟΝΡΕΤ

Αμπούλα αυτομάτης κατάσβεσης ΒΟΝΡΕΤ

Αμπούλα αυτομάτης κατάσβεσης ΒΟΝΡΕΤ

Η αμπούλα αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ, είναι προϊόν υψηλής τεχνολογίας και αποτέλεσμα πολύχρονων δοκιμών σε πανεπιστήμια της Ιαπωνίας. Η εξέλιξη της χημικής φόρμουλας συνεχίστηκε στην Ευρώπη από πανεπιστημιακούς χημικούς μηχανικούς καθιστώντας το υγρό ΒΟΝΡΕΤ ένα από τα ισχυρότερα κατασβεστικά υλικά παγκοσμίως. 
    Η αμπούλα BONPET, περιέχει  600 ml χημικού υγρού σε αεροστεγώς κλεισμένη γυάλινη αμπούλα με πάχος γυαλιού 1 mm και διαστάσεις  Ø 80 x 280 mm, ολικό βάρος 1030 g και δεν είναι υπό πίεση (δεν περιέχει προωθητικά αέρια).
    Το διάλυμα αυτό είναι απολύτως ασφαλές, δεν περιέχει τοξικές ουσίες που θα αποτελούσαν κίνδυνο για την υγεία, είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ενώ κατά την χρήση της συσκευής με φωτιά δημιουργούνται προϊόντα αποσύνθεσης (ΑΕΡΙΑ)  που επίσης είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο τα ζώα και το περιβάλλον, κάτι το οποίο έχει πιστοποιηθεί από διεθνώς αναγνωρισμένα ιδρύματα και Ευρωπαϊκά εργαστήρια

    Το υγρό Bonpet κατασκευάζεται με τη χρήση των ακόλουθων χημικών, Ουρία CO ( NH 2 ) 2 Χλωριούχο Αμμώνιο Αφυδατωμένη Ανθρακική Σόδα Πυριτικό Αμμώνιο Θειικό Αμμώνιο Καμένη στύψη, κλπ.

    Οι συσκευές BONPET ελέγχοντα μόνο εξωτερικά (μία φορά το χρόνο) για να διαπιστώσουμε ότι δεν έχουν χτυπηθεί κατά λάθος και, για τη πληροφόρηση σας, δεν χρειάζονται καμία συντήρηση η αναγόμωση για 10 χρόνια. Έλεγχος και συντήρηση απαιτείται μόνο σε ειδικά συστήματα που μπορούν να τοποθετηθούν σε συνεργασία με τις αμπούλες ή συστήματα μονίμων εγκαταστάσεων με σωληνώσεις κλπ που χρησιμοποιούν υγρό ΒΟΝΡΕΤ για κατάσβεση.

 

Η συσκευή ΒΟΝΡΕΤ είναι κατάλληλη για κατάσβεση πυρκαγιών κάθε κατηγορίας . Συγκεκριμένα :

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α (ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ)

 

* ξύλο και οποιοδήποτε προϊόν ξύλου, έπιπλα, πριονίδια, ξερόχορτα, προϊόντα από μπαμπού κλπ

* υφάσματα βαμβακερά μάλλινα και συνθετικά, τάπητες και χαλιά, κουρτίνες, χάρτινα προϊόντα, ταπετσαρίες, στρώματα κλπ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Β (ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ)

 

* πετρέλαιο, βενζίνη, κηροζίνη, εύφλεκτα υγρά, χρώματα και βερνίκια με οργανικά διαλυτικά, οινόπνευμα, διαρρέουσες χημικές ουσίες ορυκτέλαια κλπ

* έλαια κάθε μορφής  (χημικά συνθετικά)

* ελαστικά, πλαστικά ή συνθετικά υλικά, τα οποία λιώνουν με την επίδραση της θερμότητας και φλέγονται σαν ρευστά ( PE , PP , παραφίνη

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ F (ΕΛΑΙΑ)

 

* Μαγειρικά έλαια, λίπη κλπ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ C (ΑΕΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ)

 

* Εύφλεκτα αέρια : φυσικό αέριο, προπάνιο - βουτάνιο UNP ),ασετιλίνη, φωταέριο, υδρογόνο

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε (ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ)

 

* Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις –  ΜΟΝΟ για την Αμπούλα Αυτόματης Πυρόσβεσης BONPET η οποία είναι κατάλληλη ειδικά για εγκαταστάσεις μηχανημάτων υψηλήςτάσεως άνω των 1000 V, σταθμούς μετασχηματισμού και για συστήματα παροχέτευσης υψηλών τάσεων (10.000 V – 60.000 V) χωρίς να προκαλεί βραχυκυκλώματα.

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΒΟΝΡΕΤ

 

* Ενεργοποιείται αυτομάτα ή χειροκίνητα

* Δραστικό υλικό για 10 χρόνια(δεν χρειάζεται αναγόμωση)

* Σίγουρη λειτουργία (δεν επριέχει προωθητικό αέριο)

* Οικονομικότερο και αποτελεσματικότερο (Μηδενικόκόστςο συντήρησης)

* Είναι μικρό σε διαστάσεις , με μεγάλη αποτελεσματικοτήτα

* Καλύπτει  μεγάλη επιφάνεια 4m2 ή  8m3

* Δεν προκαλεί πρόσθετες ζημιές (Δεν αφήνει υπολείματα)

* Είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον

* Δεν βλάπτει το Όζον (Οικολογικό προιόν βιοδιασπώμενο)

* Δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις

* Εύκολη τοποθέτηση παντού και εύκολη χρήση

* Είναι εντελώς αυτονόμο

Πάντα έτοιμο για χρήση

* Όλες οι αμπούλες ελέγχονται και κλείνονται χειροποίητα.

* Έγκριση Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος 22734 Φ.701.6/30-4-2007.

* Έγκριση Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας    4232/06/08 04-03-2008.

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 

    Για την εγκατάσταση μιας Αμπούλας Αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ δεν απαιτούνται ειδικές τεχνικές γνώσεις ούτε ειδικά εργαλεία. Η εγκατάσταση γίνεται χρησιμοποιώντας τα συνηθισμένα εργαλεία που ο καθένας μας έχει και μπορεί να χρησιμοποιήσει. H Αμπούλα τοποθετείται πολύ απλά και εύκολα βιδώνοντας την βάση στήριξης που διαθέτει (με δυο βίδες) επάνω από την περιοχή μιας πιθανής πηγής πυρκαγιάς, στον τοίχο ή στην οροφή, πάντα σε οριζόντια θέση και καλύπτει επιφάνεια 4 m² η 8 m³ για κατηγορίες πυρκαγιών Α (Στερεά υλικά) και 2 m² για κατηγορίες πυρκαγιών Β (Υγρά καύσιμα).
    Πρέπει να τοποθετείται όσο το δυνατόν κοντύτερα στην πιθανή περιοχή ανάφλεξης. Αυτός ο τρόπος επιτρέπει στο υγρό της αμπούλας να φθάσει στη θερμοκρασία ενεργοποίησης όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

   

    Επιπροσθέτως υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης επάνω στην Αμπούλα, ειδικού διακόπτη που μπορεί να συνδεθεί με οιοδήποτε σύστημα πυρανίχνευσης και δώσει συναγερμό σε περίπτωση ενεργοποίησης της Αμπούλας για κατάσβεση φωτιάς.
Επίσης υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ειδικού μεταλλικού προστατευτικού καλύμματος για αποφυγή τυχόν κτυπημάτων της Αμπούλας από ανθρώπινη δραστηριότητα στο χώρο που έχει τοποθετηθεί.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

 Για να υπολογίσουμε τον καλυπτόμενο χώρο από τις αμπούλες αυτόματης πυρόσβεσης BONPET πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι κάθε αμπούλα καλύπτει 4m2 (τετραγωνικά μέτρα) ή 8m3  (κυβικά μέτρα) ενός κλειστού χώρου, όταν τοποθετηθεί σε 2m μέτρα ύψος πάνω από την προστατευόμενη επιφάνεια.

 

 

Για κατάσβεση των πυρκαγιών κατηγορίας Β (δηλ. εύφλεκτα υγρά), κάθε αμπούλα καλύπτει 2m2 (τετραγωνικά μέτρα) και η αποδοτικότητα εξαρτάται από τις ιδιότητες του υγρού που καίγεται.

Οι αμπούλες αυτόματης πυρόσβεσης BONPET φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως συμπληρωματικά μέσα στα υπάρχοντα συστήματα πυρόσβεσης ενός μεγάλου χώρου. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι αμπούλες BONPET τοποθετούνται στα σημεία που παρουσιάζουν τον υψηλότερο βαθμό κινδύνου πυρκαγιάς (δηλαδή στα σημεία που μπορεί να ξεκινήσει μια πυρκαγιά).

Οι αμπούλες αυτόματης πυρόσβεσης BONPET μπορούν να  προστατέψουν αποτελεσματικά χώρους με μικρό κυβικό όγκο σβήνοντας τη φωτιά στο ξεκίνημά της.

Τοποθετώντας τες  μέσα  ή επάνω σε ηλεκτρικούς πίνακες,  πάνω από ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς, κάτω από αποροφητήρες κλπ, αποτρέπουμε μεγαλύτερες καταστροφές από την εξάπλωση της φωτιάς.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα σημεία αυτά είναι αδύνατον να καλυφθούν από συστήματα ογκομετρικής τεχνικής (ολικής κατάκλισης κλπ) λόγω ασύμφορου κόστους, από αυτά όμως στατιστικά ξεκινούν οι περισσότερες πυρκαγιές.

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 

Τα πλεονεκτήματα της Αμπούλας Αυτόματης Πυρόσβεσης BONPET είναι προφανή!

 

Μεταβλητότητα: Λόγω των μοναδικών πυροσβεστικών ιδιοτήτων που έχει η συσκευή BONPET μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατάσβεση πολλών διαφορετικών υλικών συμπεριλαμβανομένων των στερεών, υγρών και αερίων καυσίμων, καθώς και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων (πυρκαγιές κατηγορίας Α, Β, C, F και Ε).

Συνδυασμένη τεχνική απόσβεσης πυρκαγιάς: Η Αμπούλα BONPET προκαλεί γρήγορη αποβολή του οξυγόνου από τον την περιοχή της φωτιάς, ψύξη της επιφάνειας, και σχηματίζει ένα υγρό φιλμ αποτρέποντας οποιαδήποτε επανάφλεξη.

Κατάσβεση:  Υλικών που σιγοκαίονται όπως ξύλο, χαρτί, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, λάστιχο, κυτταρίνη, πλαστικά, λειτουργώντας αυτόματα χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. 

Μηχανική λειτουργία: Η Αμπούλα ΒΟΝΡΕΤ είναι το μοναδικό σύστημα πυρόσβεσης παγκοσμίως που λειτουργεί μηχανικά 100% , χωρίς καμία πιθανότητα δυσλειτουργίας.

Χωρίς καμία ανάγκη ύπαρξης ηλεκτρικού ρεύματος: Η Αμπούλα ΒΟΝΡΕΤ λειτουργεί αυτόνομα και δεν απαιτεί παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Χωρίς καμία ανάγκη ύπαρξης προωθητικών αερίων: Η Αμπούλα ΒΟΝΡΕΤ λειτουργεί αυτόνομα και δεν περιέχει ούτε απαιτεί προωθητικά αέρια.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε:  Χρησιμοποιώντας τις Αμπούλες ΒΟΝΡΕΤ ένα απόλυτα ασφαλές για την λειτουργία του πυροσβεστικό σύστημα, αποφεύγοντας την πολυπλοκότητα και τις δυσκολίες εγκατάστασης άλλων συστημάτων τα οποία δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να εγγυηθούν 100% την λειτουργία τους. 

Υψηλή αποδοτικότητα με χαμηλότερο κόστος: Η γρήγορη εκτόξευση του υλικού της Αμπούλας μετά την ενεργοποίηση της  στο χώρο και τα υλικά που καίγονται (0,3 έως 0,5 δευτερόλεπτα), βεβαιώνει την υψηλή πυροσβεστική αποδοτικότητα του περιεχομένου των φιαλών. Ο αρχικός σχεδιασμός της Αμπούλας κάνει πολύ απλή την τοποθέτηση της και σε συνδυασμό με την σίγουρη και απλή τεχνική ενεργοποίησής της, μας επιτρέπουν να εγκαταστήσουμε  ένα πυροσβεστικό σύστημα με κόστος 4 φορές χαμηλότερο από εκείνο των πυροσβεστικών συστημάτων ύδατος και 7-8 φορές χαμηλότερο των πυροσβεστικών συστημάτων αερίου. 

Γρήγορη λειτουργία και κατάσβεση στην έναρξη πυρκαγιάς χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση: Η συσκευή BONPET, καθώς και όλα τα αυτοματοποιημένα συστήματα που είναι βασισμένα στο υλικό ΒΟΝΡΕΤ, ενεργοποιούνται μέσα σε πολύ μικρό χρόνο από τη στιγμή που μια πυρκαγιά ανιχνεύεται (ο χρόνος ενεργοποίησης δεν υπερβαίνει τα    40-45 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ανιχνεύεται η πυρκαγιά) και έτσι η κατάσβεση γίνεται στην αρχική φάση της. Λόγω όλων αυτών των παραγόντων μειώνονται πάρα πολύ οι ζημίες που θα προκληθούν από την πυρκαγιά. 

Εγγύηση και ασφάλεια ενεργοποίησης 100% για δυσλειτουργία.  Σε περίπτωση που η συσκευή BONPET δεν λειτουργήσει (καμία δυσλειτουργία  δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα για ολόκληρη την περίοδο που κυκλοφορούν οι Αμπούλες Αυτόματης Πυρόσβεσης BONPET στην παγκόσμια αγορά) οι παγκοσμίως γνωστές ασφαλιστικές εταιρείες TRIGLAV και Barkley & Lloyd θα πληρώσουν την αξία των υλικών που προστατεύονταν από την Αμπούλα βάση της αξίας τους μέχρι και 1.000.000 Δολάρια ΗΠΑ. 

Απλότητα εγκατάστασης και μείωση λειτουργικού κόστους: Για την εγκατάσταση μιας Αμπούλας Αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ δεν απαιτούνται ειδικές τεχνικές γνώσεις ούτε ειδικά εργαλεία. Η εγκατάσταση γίνεται χρησιμοποιώντας τα συνηθισμένα εργαλεία που ο καθένας μας έχει και μπορεί να χρησιμοποιήσει. Οι συσκευές BONPET ελέγχοντα μόνο εξωτερικά (μία φορά το χρόνο) για να διαπιστώσουμε ότι δεν έχουν χτυπηθεί κατά λάθος και, για τη πληροφόρηση σας, δεν χρειάζονται καμία συντήρηση η αναγόμωση για 10 χρόνια. Έλεγχος και συντήρηση απαιτείται μόνο σε ειδικά συστήματα που μπορούν να τοποθετηθούν σε συνεργασία με τις αμπούλες ή συστήματα μονίμων εγκαταστάσεων με σωληνώσεις κλπ που χρησιμοποιούν υγρό ΒΟΝΡΕΤ για κατάσβεση.

Ευρύ φάσμα των εφαρμογών και από την άποψη της προστατευμένης λειτουργίας αντικειμένων και των κλιματολογικών όρων.  Οι Αμπούλες Αυτόματης Πυρόσβεσης BONPET μπορούν να εγκατασταθούν ουσιαστικά σε οποιοδήποτε βιομηχανικό ή δημόσιο χώρο. Λειτουργούν σε θερμοκρασίες από - 230 C έως + 850 C. Δεν είναι ευαίσθητες στον αέρα, τη βροχή ή την ηλιακή ακτινοβολία (δηλαδή μπορούν να λειτουργούν υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες). 

Η Αμπούλα Αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ είναι η μόνη συσκευή που έχει εγκριθεί και που συστήνεται από το Υπουργείο Μεταφορών  της Ιαπωνίας   για χρήση ως αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, που σημαίνει ότι ικανοποιεί τις οδηγίες ασφάλειας για τις θαλάσσιες μεταφορές που είναι σε ισχύ μέχρι και σήμερα. Μέχρι σήμερα κανένας από τους κατασκευαστές πυροσβεστικών συστημάτων δεν έχει κατορθώσει να κατασκευάσει έναν τέτοιο σύστημα που να λειτουργεί μηχανικά να ψεκάζει αυτόματα και να έχει τόσο υψηλά αποτελέσματα.

Οικολογική ασφάλεια:  Το διάλυμα της Αμπούλας Αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ δεν περιέχει τοξικές ουσίες που θα αποτελούσαν κίνδυνο για την υγεία, δεν περιέχει καμία βλαβερή ουσία για το Όζον, ενώ κατά την χρήση της συσκευής με φωτιά δημιουργούνται προϊόντα αποσύνθεσης (ΑΕΡΙΑ)  που δεν είναι βλαβερά για τον άνθρωπο τα ζώα και το περιβάλλον. Οι διάφορες δοκιμές και πειράματα Ευρωπαϊκών εργαστηρίων καθώς και άλλων διεθνώς αναγνωρισμένων εργαστηριών όπως π.χ. της Ρωσίας και της Ιαπωνίας, έχουν αποδείξει τη συμμόρφωση των συσκευών με τους κρατικούς υγειονομικούς κανόνες και πρότυπα επιδημιολογίας για την  ασφάλεια των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Για το υλικό έχουν εκδοθεί διεθνή πιστοποιητικά όπως από το  ίδρυμα   της Βιέννης "Sichereitechnische Prufstelle" και επίσης φέρει την περιβαλλοντική σφραγίδα της έγκρισης της  ρωσικής ομοσπονδίας). 

Ασφάλεια αποθήκευσης και αξιοπιστία λειτουργίας:  Όταν η συσκευή ΒΟΝΡΕΤ είναι αποθηκευμένη δεν έχει καμία εσωτερική πίεση. Κατά συνέπεια, ενοχλητικοί παράγοντες όπως διαρροές ή πιθανότητα έκρηξης από υπερθέρμανση αποκλείονται. Επίσης δεν υπάρχει κανείς περιορισμός επικινδυνότητας για μεταφορά με επίγεια η εναέρια μέσα.

Μάλιστα υπάρχει και ειδική θήκη μεταφοράς ώμου, που επιτρέπει την μεταφορά της Αμπούλας με ασφάλεια και ευκολία από άτομα περιφρούρησης όταν περιπολούν. 

Υψηλού επιπέδου εργονομία και αισθητική.  Είναι η πρώτη φορά που, ενώ στα πλαίσια ενός μεγάλου αριθμού συστημάτων μαζικής παραγωγής που παράγονται παγκοσμίως με  "βιασύνη και άγχος" και ενώ κανείς δεν ασχολείται με την εργονομία και την αισθητική, η ΒΟΝΡΕΤ διαθέτει στην παγκόσμια αγορά ένα άψογο αισθητικά προϊόν αυτόματης πυρόσβεσης, πολύ εύκολο στην εγκατάσταση του και με κορυφαία αποτελεσματικότητα. Υπάρχει πάντα μια θέση στην αγορά συστημάτων πυρόσβεσης για υψηλού επιπέδου χειροποίητα συστήματα από τους επιδέξιους τεχνίτες. Η εργασία των σχεδιαστών, η ολοκλήρωση της παραγωγής των επιμέρους υλικών και εξαρτημάτων καθώς και τα τελικά ολοκληρωμένα προϊόντα είναι μονίμως υπό αυστηρό έλεγχο και επίβλεψη. Πρέπει να σταματήσουμε να υποστηρίζουμε λογικές όπως πχ. να μην παράγουμε απλούστερα και φτηνότερα συστήματα, πράγμα που μερικές επιχειρήσεις κάνουν.

Η φιάλη της Αμπούλας ΒΟΝΡΕΤ είναι κατασκευασμένη από γυαλί ασφαλείας υψηλής ποιότητας (Βοημίας).

Επίσης μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα της φιάλης που επιθυμείτε βάση του χρώματος που έχετε στους χώρους σας (η κλίμακα των χρωμάτων παραγωγής περιλαμβάνει  8 τόνους), ενώ σε περιπτώσεις παραγγελίας μεγάλης ποσότητας είναι δυνατή η παραγωγή επιθυμητού χρώματος από τον πελάτη. Μπορούμε επίσης να λάβουμε υπόψη και τις αρχιτεκτονικές ιδιαιτερότητες αισθητικής  των σημερινών σύγχρονων κτηρίων και να συνδυάσουμε την προστασία τους από την φωτιά με την αρχιτεκτονική αισθητική τους. Οι συσκευές BONPET καταλαμβάνουν πολύ μικρό χώρο, και έχουν πολύ μικρό κόστος εγκατάστασης ενώ σε καμμία περίπτωση δεν θυμίζουν τον συνήθη πυροσβεστήρα.  

Το βέβαιο είναι ότι η Αμπούλα Αυτόματης Πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ απευθύνεται σε υψηλότερο τεχνικό και καταναλωτικό επίπεδο.

Η Αμπούλα ΒΟΝΡΕΤ είναι ένα προϊόν που περιγράφεται σε μια απλή πρόταση:

 

Κορυφαία τεχνολογία και αισθητική στην υπηρεσία της πυρόσβεσης.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΒΟΝΡΕΤ

 

   Οι Αμπούλες Αυτόματης Πυρόσβεσης BONPET μπορούν να εγκατασταθούν ουσιαστικά σε οποιοδήποτε βιομηχανικό ή δημόσιο χώρο. Λειτουργούν σε θερμοκρασίες από - 230 C έως + 850 C. Δεν είναι ευαίσθητες στον αέρα, τη βροχή ή την ηλιακή ακτινοβολία (δηλαδή μπορούν να λειτουργούν υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες).  
    Η Αμπούλα Αυτόματης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ είναι η μόνη συσκευή που έχει εγκριθεί και που συστήνεται από το Υπουργείο Μεταφορών  της Ιαπωνίας   για χρήση ως αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, που σημαίνει ότι ικανοποιεί τις οδηγίες ασφάλειας για τις θαλάσσιες μεταφορές που είναι σε ισχύ μέχρι και σήμερα.     Μέχρι σήμερα κανένας από τους κατασκευαστές πυροσβεστικών συστημάτων δεν έχει κατορθώσει να κατασκευάσει έναν τέτοιο σύστημα που να λειτουργεί μηχανικά να ψεκάζει αυτόματα και να έχει τόσο υψηλά αποτελέσματα.

 

Η αμπούλα αυτομάτης πυρόσβεσης ΒΟΝΡΕΤ  μπορέι να χρησιμοποιηθεί  σε:

 

* Δίκτυα υψηλής τάσης (έως και 60000V)

* Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις (ηλεκτρικούς πίνακες - μετασχηματιστές, γεννήτριες , ups κλπ)

* Ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς (συστημάτα εκπομπής -αναμετάδοτες , μηχανήματα εικόνας και ήχου)

* Computer engine rooms

* Μέσα μαζικής μεταφοράς

* Οχήματα κάθε μορφής

* Εμπορική ναυτιλία-σκάφη αναψυχής

* Στρατιωτικές εγκαταστάσεις και οχήματα

* Διυκιστήρια - εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών

* Σταθμούς υγρών καυσιμών

* Χώρους αποθήκευσης εύφλεκτων υλικών

* Εγκαταστάσεις αεροδρομιών

* Εγκαταστάσεις νοσοκομείων

* Ξενοδοχεία - εστιατόρια - κουζίνες

* Εργοστάσια - βιοτεχνίες - καταστήματα

* Συνεργεία κάθε μορφής

* Χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων - γκαράζ

* Οικίες - τροχόσπιτα

* Λεβητοστάσια - καυστήρες

* Μηχανοστάσια  - Ανελκυστήρες - Πισίνες

* Αποθήκες κάθε μορφής

* Υπόγειους χώρους

 

Αντίδραση των διαφόρων χημικών όταν ξεσπά πυρκαγιά.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

H Αμπούλα τοποθετείται πολύ απλά και εύκολα βιδώνοντας την βάση στήριξης που διαθέτει (με δυο βίδες) επάνω από την περιοχή μιας πιθανής πηγής πυρκαγιάς, στον τοίχο ή στην οροφή, πάντα σε οριζόντια θέση και καλύπτει επιφάνεια 4 m² η 8 m³ για κατηγορίες πυρκαγιών Α (Στερεά υλικά) και 2 m² για κατηγορίες πυρκαγιών Β (Υγρά καύσιμα).

Πρέπει να τοποθετείται όσο το δυνατόν κοντύτερα στην πιθανή περιοχή ανάφλεξης. Αυτός ο τρόπος επιτρέπει στο υγρό της αμπούλας να φθάσει στη θερμοκρασία ενεργοποίησης όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

 

Επιπροσθέτως υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης επάνω στην Αμπούλα, ειδικού διακόπτη που μπορεί να συνδεθεί με οιοδήποτε σύστημα πυρανίχνευσης και δώσει συναγερμό σε περίπτωση ενεργοποίησης της Αμπούλας για κατάσβεση φωτιάς.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ειδικού μεταλλικού προστατευτικού καλύμματος για αποφυγή τυχόν κτυπημάτων της Αμπούλας από ανθρώπινη δραστηριότητα στο χώρο που έχει τοποθετηθεί.

 

Παραδείγματα εγκατάστασης σε οικίες:

 

* Κουζίνα: επάνω από την κουζίνα κάτω από τον αποροφητήρα.

* Λεβητοστάσια: πάνω από τον καυστήρα πετρελαίου η αερίου, ή πάνω από σόμπες σε περιπτώσεις χρήσης ξύλων για καύση.

* Ηλεκτρικούς πίνακες: επάνω ή μέσα σε ηλεκτρικούς πίνακες και παροχές.

* Ανελκυστήρες: μηχανοστάσια ανελκυστήρων πίνακες κλπ.

 

Εγκατάσταση σε επαγγελματικούς χώρους:

 

Συμβουλευτείτε τους ειδικούς της εταιρείας μας.

Είναι πάντα στην διάθεση σας για να μελετήσουν και να σας προτείνουν τη σωστή θέση για την εγκατάσταση της κάθε Αμπούλας. 

 

 

ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΑΜΠΟΥΛΑΣ ΒΟΝΡΕΤ

 

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

     Η αυτόματη λειτουργία της βασίζεται στην χημική σύσταση του διαλύματος που περιέχει και είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟ παγκοσμίως. 
Όταν ξεσπά μια φωτιά και αυξάνεται η θερμοκρασία, το χημικό διάλυμα πυρόσβεσης μέσα στη γυάλινη αμπούλα αρχίζει να θερμαίνεται και να παράγει αέρια, όποτε ξεκινά σταδιακά η διαστολή. Όταν η ανώτατη πίεση αντίστασης της γυάλινης αμπούλας ξεπεραστεί, το γυαλί σπάει και το χημικό υγρό πυρόσβεσης διαχέεται με ψεκασμό.
    Η αμπούλα BONPET θα ενεργοποιηθεί αυτόματα όταν η θερμοκρασία του πυροσβεστικού υγρού που περιέχει φτάσει τους 90˚C. Αυτό συμβαίνει όταν η θερμοκρασία γύρω από την αμπούλα υπερβεί τους 120˚C, η οποία είναι η συνήθης θερμοκρασία ενός φλεγόμενου χώρου.

    Όταν ενεργοποιηθεί η αμπούλα το υγρό ψεκάζεται άμεσα και με δύναμη πάνω στις καιόμενες επιφάνειες, παράγοντας κατ’ αρχήν ψύξη (ρίχνοντας έτσι το θερμικό φορτίο των υλικών που καίγονται κάτω από το σημείο ανάφλεξης τους), ενώ ταυτόχρονα ένα μέρος του υγρού μετατρέπεται σε αέριο, αποβάλλοντας το οξυγόνο από την περιοχή της φωτιάς. Τέλος διαμορφώνει ένα λεπτό υγρό φιλμ στην επιφάνεια που καιγόταν, το οποίο αποτρέπει την περαιτέρω ανάφλεξη μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Μετά από αυτές τις 24 ώρες που το φιλμ αυτό στεγνώνει αποσυντίθεται (σε διοξείδιο του άνθρακα και υδρογόνο) καθιστώντας έτσι περιττό ακόμη και να καθαριστεί Φυσικό αποτέλεσμα είναι η ελαχιστοποίηση της ζημίας με την αυτόματη και άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιώντας την αμπούλα BONPET.         Επίσης είναι πολύ σημαντικό το ότι, μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις οικιακές συσκευές σας, όπως τηλεοράσεις και οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, τα έπιπλα σας, και όλα τα άλλα πράγματα ακόμα κι αν το υγρό BONPET έπεσε επάνω στην επιφάνειά τους, διότι δεν θα τους προκαλέσει καμία ζημιά.

 

ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 

Η χειροκίνητη χρήση της Αμπούλας πραγματοποιείται με τους εξής τρόπους.

 

Πέταγμα της Αμπούλας απ’ευθείας στην φωτιά:

 

 

    Σε περίπτωση που προκληθεί μια πυρκαγιά σε ένα δωμάτιο που δενέχει τοποθετηθεί αμπούλα BONPET,μπορείτε να βγάλετε πολύ εύκολα από την βάση της μια αμπούλα που έχετε τοποθετήσει σε ένα άλλο χώρο σας, να αφαιρέσετε πανεύκολα τα πλαϊνά της στηρίγματα και στην συνέχεια να πάτε στο δωμάτιο που καίγεται και να την ρίξετε με δύναμη στο υψηλότερο σημείο που μπορείτε πάνω από την φωτιά (πχ στον τοίχο) ώστε να σπάσει και να διασκορπιστεί το υλικό της στον χώρο. Ο ψεκασμός του ΒΟΝΡΕΤ στον χώρο της πυρκαγιάς θα έχει την ίδια επίδραση όπως περιγράφηκε παραπάνω στον αυτόματο τρόπο λειτουργία της Αμπούλας.

 

ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΜΕ ΝΕΡΟ

Ανάμειξη του υγρού της αμπούλας με νερό :

 

    Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο αργήσουμε να αντιληφτούμε την φωτιά γρήγορα και πάρει διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες από εκείνες που θα μπορούσε να σβήσει μια Αμπούλα πετώντας την μέσα, τότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε την λύση, της ανάμιξης του υγρού ΒΟΝΡΕΤ της Αμπούλας σας με νερό, ως εξής:

 

    Χρησιμοποιήστε ένα οποιοδήποτε δοχείο, βάλτε μέσα 10-12 λίτρα νερό και στην συνέχεια σπάστε μέσα στο νερό την αμπούλα ώστε το υγρό ΒΟΝΡΕΤ να αναμειχτεί με το νερό. Ανακατέψτε λίγο το διάλυμα με το νερό και στην συνέχεια με ένα μικρό δοχείο (ένα μπολ, μια κούπα, ή ένα ποτήρι) αρχίστε να ψεκάζετε τον χώρο που καίγεται ρίχνοντας το μείγμα στην φωτιά όσο πιο ψηλά μπορείτε.

 

    Η αποδοτικότητα αυτού του μείγματος (νερού με 6% ΒΟΝΡΕΤ) για κατάσβεση της πυρκαγιάς, σε αυτήν την περίπτωση θα είναι 20 φορές υψηλότερη από το να χρησιμοποιούσατε σκέτο νερό. Δηλαδή τα 10-12 λίτρα νερού με 6% ανάμειξη ΒΟΝΡΕΤ αντιστοιχούν σε 200 -240 λίτρα σκέτο νερό που θα έπρεπε να ρίξετε στην φωτιά για αντίστοιχο αποτέλεσμα κατάσβεσης.

    Δεν κινδυνεύετε να τραυματιστείτε από τα γυαλιά της Αμπούλας όταν χρειαστεί να την σπάσετε στο νερό, διότι το γυαλί που είναι κατασκευασμένη είναι γυαλί ασφαλείας, ούτε από το υγρό εάν πέσει στα χέρια σας διότι δεν υπάρχει τοξικότητα. Όταν τελειώσετε με την όλη διαδικασία απλά ξεπλύνετε τα χέρια σας με άφθονο νερό.Το μείγμα αυτό, νερού με ΒΟΝΡΕΤ θα είναι ενεργό τις επόμενες 24 ώρες, για χρήση σε κατάσβεση.